Jak z kilku produktów przyrządzić smaczny posiłek i jak udzielić pierwszej pomocy w nagłych wypadkach – uczyli się w bielskim Lipniku podopieczni diecezjalnej Caritas i Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bielsku-Białej.
Na zaproszenie Caritas z dyrektorem ks. Robertem Kurpiosem na czele oraz bielskiego MOPS-u z dyrektor Agnieszką Moroń w ogrodzie Jubileuszowego Centrum Caritas w Lipniku gościli beneficjenci programu Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową. Dla potrzebujących: ubogich, bezdomnych, chorych, samotnych przygotowano warsztaty kulinarne „Letnie smaki z grilla”, warsztaty włączenia społecznego oraz zajęcia o zasadach udzielania pierwszej pomocy i o właściwym dbaniu o higienę osobistą.
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
już od 14,90 zł